Ορεινή Αρκαδία – Μια ανάσα απο την Αθήνα!

Ορεινή Αρκαδία – Μια ανάσα απο την Αθήνα!

 

Μια ανάσα απο την Αθήνα, περίπου 2.30 ώρες βρίσκεται η Ορεινή Αρκαδία.

Ένα μέρος που μπορείς να επισκεφτείς το Σαββατοκύριακο αλλά και όποτε θες να ξεφύγεις απο την ρουτίνα της εβδομάδας!

Λίγα λόγια:

H Αρκαδία βρίσκεται στην καρδία της  Πελοποννήσου γεμάτη έλατα και πολλές πεζοπορίες. Η ομάδα μας εστίασε στην ορεινή Αρκαδία δίνοντας βάση σε κάποια από τα σημαντικότερα μέρη της.

Ορεινή Αρκαδία – Μια ανάσα απο την Αθήνα!

Τι να δείτε:

Βυτίνα 

  • Εκκλησία στο κέντρο του χωριού

Ένα μέρος γεμάτο πεύκα, έλατα και καστανιές η Βυτίνα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καθένα άλλο ορεινό χωρίο της Αρκαδίας. Το κέντρο του χωριού είναι γεμάτο από καφετέριες και ταβέρνες για να πιείτε τον καφέ σας αλλά να φάτε και το γεύμα σας. Η μεγάλη εκκλησία στην πλατεία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Τρύφωνα προστάτη των  αμπελουργών.  Σε αυτήν βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα του Αγίου «ιστορημένη» το 1500 περίπου στη Μικρά Ασία και μεταφέρθηκε, σύμφωνα με την παράδοση στη Βυτίνα σε μία επιδημία πανώλης. Χτίστηκε το 1846 με προσφορά από τους ντόπιους καθώς και προσφορές άλλων ευσεβών με πρώτο το βασιλιά Όθωνα που πρόσφερε το ποσόν των 1.000δρχ.

 

 

Δείτε το Video για την Ορεινή Αρκαδία!!

  • Ο δρόμος της Αγάπης

Στην αρχή του χωριού υπάρχει ένας δρόμος όπου έχει δεξιά και αριστερά πλατάνια και σφεδάμια. Ενας δρόμος που μπορείς να κάνεις τον περιπατό σου καθώς να δώσεις και συ του όρκους αγάπης με τον συντροφό σου. Ένα μέρος που θα σε κάνεί να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο παραμύθι.

Ορεινή Αρκαδία – Μια ανάσα απο την Αθήνα!

Δημητσάνα

  • Μουσείο υδροκίνησης

Στο Υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης θα μάθετε την σημασία της υδροκίνησης στη ζωή των ντόπιων δίνοντας βάση  στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή ποικίλων προϊόντων. Σίγουρα μια επίσκεψη θα σας αφήσει άφωνους.

  • Ιερά Μονή προδρόμου

Η Μονή του Προδρόμου είναι κτισμένη στη ρίζα ενός απότομου βράχου στην αριστερή πλευρά της χαράδρας του Λουσίου, κοντά στα πανέμορφα χωριά της Στεμνίτσας  και της Δημητσάνας. Η μονή αυτή ως κοινόβιο μοναστήρι έγινε μάλλον στα μέσα του 16ου αι. . Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 λειτούργησε ως νοσοκομείο για τους αγωνιστές.  Ένα μέρος με  επιβλητικούς βράχους, μέσα σε οργιώδη βλάστηση και από κάτω να ακούγεται το βουητό των νερών του ποταμού Λούσιου.  Χρειάζεται λίγη πεζοπορία γύρω στα 10 λεπτά για να φτάσεις αλλά η αναμονή αξίζει.

  • Γεφύρι Κόκορη- Αρχαία Γότρυς

Ακολουθώντας τις ταμπέλες για την Αρχαία Γότρυς θα φτάσετε στο γεφύρι του Κόκορη καθώς και αν διασχίσετε το Γεφύρι θα δείτε την Αρχαία Γότρυς. Στην Αρχαία Γότρυς θα δείτε την  παλαιά οχύρωση, ερείπια κατοικιών και δημοσίων κτιρίων, το ιερό του Ασκληπιού και λουτρά, προφανώς σχετιζόμενα με το Ασκληπιείο, με ιαματικές ιδιότητες. Τα λουτρά είναι από τα σημαντικότερα του αρχαίου κόσμου που έχουν ανακαλυφθεί· Κατεβαίνοντας τα σκαλάκια δίπλα από το γεφύρι θα βρεθείτε δίπλα στον ποταμό Λούσιος όπου είναι παραπόταμος του ποταμού Αλφειού.

Ορεινή Αρκαδία – Μια ανάσα απο την Αθήνα!

Μαραθα

  • Γεφύρι Κούκου

Το γεφύρι του Κούκου βρίσκεται στα Μάραθα και ένωνε τις επαρχίες τις Ολυμπίας και Γοτρυνίας. Βρίσκεται στο πιο στενό πέρασμα του Αλφειού ποταμού ενώ χτίστηκε το 19880.

  • Καταράκτες Βροντου

Λίγο μετά το γεφύρι του Κούκου προχωρώντας στον δρόμο που κατεβαίνει από τα Μάραθα, φτάνουμε στους καταρράκτες του Βρόντου.Ο δρόμος συνεχίζει ανηφορικά και βγάζει στον κεντρικό προς Ανδρίτσαινα πριν το Κ. Κωτύλιο. Ένα μαγευτικό τοπίο που αξίζει να δεις καθώς μπορείς να καθήσεις στα τραπεζάκια να απολαύσεις τόσο τη μαγευτική θέα όσο και το κολατσιό σου.

Ορεινή Αρκαδία – Μια ανάσα απο την Αθήνα!

Στεμνίτσα

  • Το χωριό

Ένα  αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό στις άκρες ενός φαραγγιού είναι πραγματικά ένα πανέμορφο μέρος με απέραντη ομορφιά. Το κέντρο του χωριού με την πλατεία  έχει γίνει πόλος έλξης με τα παραδοσιακά του cafe και ζαχαροπλαστεία, ενώ τα πετρόχτιστα αρχοντικά και τα γραφικά σοκάκια παράλληλα με την ζεστή φιλοξενία εντυπωσιάζουν τον κάθε επισκέπτη.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ME ΛΗΨΗ DRONE  ΕΔΩ

Ορεινή Αρκαδία – Μια ανάσα απο την Αθήνα!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ !!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.